2 Eylül 2008 Salı

Berbatov Manchester United'da


Manchester United, sonunda Bulgar golcü Dimitar Berbatov ile anlaştı. Transfer için Tottenham kulübüne 37.5 milyon avro ödendi. Tottenham, Berbatov'u almak için Leverkusen'e 15 milyon Euro ödemiş zamanında. Yaklaşık 20 milyon euroluk bir gelir söz konusu. Bu sayede 15 milyon euroya gelen Pavluychenko ve 22 milyon euoroya Zagreb'den alınan Modric'in parası da çıktı.

Transferin Man U. için önemine gelirsek; Berbatov'la birlikte takımda forvet sayısı 3'e çıktı. Ronaldo'yu sayarsak 4. Tevez-Rooney-Berbatov, hangisi kulübede olacak, hep beraber görme imkanımız var. Berbatov'da resimde bayağı bayağı mutlu, bu onun rüyasıydı zaten.

Bu işin ben Ronaldo'ya yaramayacağını düşünüyorum. Biliyorsunuz kendisini Ronaldo yapan çıkışı Nistelrooy, Madrid'e gittikten sonra yapmıştı. Yani Nistelrooy, bir nokta santrofordu. Fakat şu an takımda forvet hattını oluşturan Tevez-Rooney nokta değil, hareketli oyuncular. Berbatov ise onlara zıt. Bakalım Ronaldo; Berbatov ile beraber oynayacakları karşılaşmalarda nasıl bir performans gösterecek?

Hiç yorum yok: