23 Ağustos 2008 Cumartesi

Turkcell Super Lig (1. Hafta'ya Bakış)


Lafı uzatmadan analizlere geçelim. Yeni sezon bugün oynanan maçlarla start alıyor. Türkiye Ligi'nin 50. sezonu hayırlı uğurlu olsun.

Galatasaray-Denizlispor

Galatasaray kadrosuna; Kewell, Meira ve De Sanctis gibi iyi oyuncular aldı. Bunun yanında yine gelecek vaat eden Alpaslan Erdem ile de anlaştı. Denizlispor ise takımın % 50'si olan kaleci Hamidou'yu Kayseri'ye, Yusuf'u da Bursa'ya verdi ve zarzor kümede kaldığı sezonlardan sonra küme düşmeye bir adım daha yaklaştı. Cim-Bom favori...

Sivasspor-Kayserispor

Geçen senenin 3'lü averajla 4. cüsü Sivasspor, Avrupa kupalarında en erken oynayan Türk takımıydı. İlk turda Karadağ'ın Grbalj'i takımını geçen Yiğidolar, ikinci turda Portekiz'den Braga'ya elendi. Kadrosunu Herve Tum gibi bir silah ile güçlendiren Sivas önünde ilk sınavına çıkacak olan Kayseri ise; üç bomba transfer yaptı. Giden Gökhan Ünal'ın yerine herkesin peşinden koştuğu Sporting'den Puroviç ve Wigan'dan Aghohowa ile güçlendiren Kayseri, bunların yanına Aghohowa'nın takım arkadaşı Olembe'yi de ekledi. Tüm bunları göz önünde bulundurur isek güçlü Kayseri bir adım önde.

Belediyespor-Eskişehirspor

TSL'ye yükselen kadroya Youla ve Dahmene gibi iki iyi oyuncuyu ekleyen Eskişehir, transfer döneminde Okan Buruk'u Galatasaray, Kerim Zengin'i de Fenerbahçe'den alan İ.B.B'ye karşı TSL'de uzun süre sonra ilk maçına çıkıyor. Favori, İ.B.B gibi gözüküyor. Yine de Eskişehir, yabana atılmamalı.

Hacettepe-Bursaspor

Eski adıyla G. Birliği OFTAŞ, Bursa önünde. Kadrosuna bizim akraba olan Ümit Bozkurt'u katan Hacettepe, Ivankov ve Yusuf gibi iki iyi oyuncuyu alan Bursa önünde. Yusuf'un oynamayacak olması Hacettepe'yi favori kılabilir. Bakalım Osman Özdemir'in öğrencileri, geçen seneki başarılarını tekrar edebilecek mi?

Gaziantepspor-Fenerbahçe

Bu değerlendirmeden sonra maç için Kamil Ocak'ın yolunu tutacağım. Kadrosuna Ivan ve Tabata'yı ekleyen Antepspor, rakibiyle oyuncu krizini çözmeyi başardı. Fenerbahçe ise kadrosuna Guiza, Emre, Burak gibi oyuncular aldı fakat Aurelio'yu kaybetmeleri oldukça kötü oldu. Bu maç, Aragones; Semih-Emre değişikliği yapacak. Fenerbahçe'nin sezonu deplasmanda açtığı son 4 maçta 3 beraberlik 1 yenilgi aldığını hatırlarsak beraberlik ilk sonuç gibi.

Trabzonspor-Ankaraspor

Kadrosuna 20 kadar oyuncu katan Trabzon, Avni Aker'de sezonu açıyor. Isaac'in milli takım kampında olması sebebiyle bu maçta olmayacağını hatırlatalım. Kötü geçen sezonlardan sonra toparlanmak isteyen TS, bu maçtan galibiyetle ayrılır.

Hiç yorum yok: