21 Ağustos 2008 Perşembe

Silvestre Arsenal'de


Manchester United'ın başarılı futbolcusu Mikael Silvestre, Arsenal takımına transfer oldu. Buraya kadar her şey tamam, fakat Silvestre hem Wenger'in uzun süre sonra 30 yaş üstü oyuncu aldığı ilk isim oldu hem de Arsenal'in ezeli rakibi ManU'dan 34 yıl sonra ilk transferi oldu. Bu iki ilginç şeyden sonra Fransız oyuncuyu biraz analiz edelim diyorum.

1977, Les-Tours doğumlu oyuncu sağlam bir defans oyuncusu. 31 yaşında. Son 3-4 yıldır Ferguson onu pek planları dahilinde düşünmedi. Solda Heinze-Evra vardı; ortada ise Ferdinand-Vidic. Hal böyle olunca o da yedek kulübesini aşındırmaya devam etti. Ciddi sakatlıklar yaşadığı oldu. Ama yinede ayakta.

Wenger, yeni oyuncusu için; ''Şampiyonluk yolunda genç bir ekibiz ve Silvestre çok tecrübeli bir oyuncu. Tecrübesiyle genç arkadaşlarına yardımcı olacaktır.'' diyor. Silvestre'nin ben yine de Arsenal'de yedek kulübesinde iyi bir alternatif olacağı fikrindeyim. Bazen sol bekte Clichy'inin yerine geçebilir. Toure-Gallas ikilisinin yokluğunda Senderos'la birlikte iyi bir alternatif olacaktır, Silvestre.

Hiç yorum yok: